ACNE 

Acne is een veel voorkomend probleem: 85-100% van de mensen krijgt er ooit mee te maken.

Aan de basis van het ontstaan van puistjes of acne ligt een overmatige talgproductie. Wanneer het talg niet gelijkmatig kan afvloeien ontstaat, er mede onder invloed van opstapeling van oude huidcellen, een verstopte porie.
De Propioni Bacterie Acnes zorgt voor een ontsteking in die verstopte porie en dit resulteert uiteindelijk in het ontstaan van een puistje.

ACNE BEHANDELING

Acne is een aandoening met een chronisch karakter: Acne verdwijnt niet van de ene op de andere dag.

AcneDe meeste behandelingen zijn erop gericht om onzuiverheden vakkundig te verwijderen en de huid weer rustig te krijgen totdat uiteindelijk de acne geneest. Zelfs de lichtere vormen van acne vragen doorgaans langdurige aandacht.

Afhankelijk van de ernst en het soort acne zal de behandeling elke 2 tot 4 weken plaatsvinden.

Een standaardbehandeling voor acne bestaat helaas niet. Afhankelijk de ernst van de acne, van het type acne, leeftijd en geslacht zal een behandelplan worden gekozen waarmee zal worden begonnen. Aangezien niet vaststaat hoe de huid zal reageren op een behandeling kan het enige tijd duren voordat een behandeling c.q. middel aanslaat.

Acne is een aandoening die maatwerk vereist!

Samenwerking

Voor de huid met acne is een goede huidverzorging erg belangrijk. Verkeerde huidverzorgingsproducten kunnen acne verergeren en in sommige gevallen zelfs veroorzaken. Merkwaardig genoeg is het ondanks de vele producten op de markt niet gemakkelijk om goede producten te vinden, daarom is het raadzaam om tijdens de acne-behandelingen de door ons geadviseerde produkten te gebruiken. Deze combinatie-aanpak zorgt voor de snelste en beste resultaten. We zullen je hierin goed advies geven.

Afhankelijk van je acne-type maken we samen een plan voor de verzorging van je huid. Deze combinatie-aanpak zorgt ervoor dat je huid snel rustiger wordt met minder of zelfs geen puistjes, zodat je ook minder bedekkende make-up nodig hebt, wat je huid ook weer ten goede komt. 

 

ACNE BEHANDELINGEN VOLWASSENEN >21 jaar  

1e  Behandeling & intake en advies (60 min)

67,50
SHORT (30 min)

39,00

BASIC  (45 min)

49,50 

PLUS    (60 min)

60,00 

 
ACNE JONG VOLWASSENEN (18-19 JAAR) 34,00
   
ACNE BEHANDELING JONGEREN < 18 jaar  

JEUGD BEHANDELING     1e Behandeling & advies

Vervolgbehandelingen 

 43,00

 31,00

INTAKE ACNE (LOS) *  25,00*

Indien u aanvullend verzekerd bent zijn vergoedingen via uw ziekenkostenverzekeraar mogelijk.
U kunt dit nakijken in uw polisvoorwaarden of vraag het uw verzekering.

 

* De kosten van de intake worden verrekend indien u besluit tot behandeling over te gaan

 anbos acne spec foto  ANBOS goedgekeurd

 

ACNE-PEELINGS

De Acne- PEELING is op basis van zuren

Een peeling heeft gunstige effecten voor de acnehuid. Zo wordt de verhoorning bij de uitscheidingsgang van de talgklieren verminderd waardoor de huid wordt vernieuwd en gezuiverd, dit resulteert direct tot vermindering van comedones. Ook wordt de werking van de talgklieren genormaliseerd. Deze peelings worden vaak gecombineerd met de acne-diepte reinigende behandelingen om het beste resultaat te krijgen

Er is verschil van oppervlakkige peelings en diepere peelings. Een diepere peeling heeft ook een langere down-time (hersteltijd na een behandeling) dan een oppervlakkigere peeling.

Voor Actieve Acne gebruiken we vooral:

Pumpkin Peel,
Salicylic Acid Peel,
Jessner Peel.

Voor Comedoge Acne:

Pumpkin Peel,
Glycolic Acid Peel,
Jessner Peel

Voor Rest Acne/Littekens:

TCA Peel

Allereerst hieronder de oppervlakkige peelings.


Primary Pumpkin Resurfacer


De primary pumpkin is een oppervlakkige peeling. De power pumpkin is wat sterker in gebruik en geeft een wat diepere peeling. 

De antibacteriële werking van salicylzuur voorkomt en behandelt acne, zoals puistjes of acne tijdens de menopauze. Deze behandeling bevat melkzuur en biedt zowel verlichting van verkleuringen die zijn opgetreden na ontstekingen als verbetering van de huidteint en -structuur.

Voordelen
• Verbetert hydratatie
• Verfijnt lijntjes en rimpels
• Vermindert/voorkomt acne
• Verbetert de huidteint en vermindert pigmentatie
• Stimuleert collageen aanmaak

Actieve werkstoffen
Primary pumpkin peeling: 40% Pompoen enzym, 3% Glycolzuur, 3% melkzuur, Salicylzuur, Orange Stem Cells

Power Pumpkin Resurfacer 


De 40% Power Pumpkin Resufacer is ontwikkeld om acne en vergrote poriën aan te pakken. Deze peeling heeft dezelfde basis maar met meer Glycolzuur en werkt daardoor dieper, vermindert lichte acneklachten en hydrateert en egaliseert de huid. Deze peeling wordt veel ingezet bij milde acne- en rosaceaklachten.

Actieve werkstoffen
Power pumpkin peeling: 40% Pompoen enzym, 10% Glycolzuur, 10% Melkzuur, Salicylzuur, Sinaasappel stamcellen

Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

Salicylic Acid Resurfacer 20%


Deze peeling bevat 20% salicylzuur en is daardoor zeer geschikt voor de acnehuid. Het verweekt de bovenste huidlagen, vermindert de talgverstoppingen en voorkomt en vermindert de kans op ontstekingen. Door middel van antibacterieel salicylzuur worden ontstekingen door acne verminderd en onderdrukt. De behandeling werkt antimicrobieel en is effectief tegen gerstekorrels. Deze behandeling is geschikt voor zowel de vette als gevoelige huid.

Voordelen
• Verweekt de toplaag van Stratum Corneum (hoornlaag)
• Vermindert talgblokkades in talgklier
• Behandelt acne en voorkomt ontstekingen

Actieve werkstoffen
Salicylzuur, Skinasensyl

Glycolzuur Resurfacer Level I  (30%)

Deze lijkt sterk op de Salicylic acid Resurfacer maar bevat 10% meer salicylzuur. Hierdoor wordt de peeling veelal ingezet bij actieve acne met ontstekingen. De peelingbehandeling gebruikt een unieke combinatie van ingrediënten om ook veroudering tegen te gaan en de beschadigde huid te herstellen. Glycolzuur verstevigt de huid en seringstamcellen beschermen de huid tegen vervuiling van buitenaf. De Glycolic Acid Resurfacer is een perfecte product voor de huid met UV-schade. Niet geschikt voor de gevoelige huid.

Voordelen
• Verbetert hydratatie
• Stimuleert cel vernieuwing
• Verbetert de barrière functie van de huid
• Vermindert het ontstaan van fijne lijntjes/rimpels
• Verbetert acne en onderdrukt ontstekingen
• Verbetert de huidskleur en heeft blekende werking op pigment
• Stimuleert aanmaak van collageen

Actieve werkstoffen
Glycolzuur 30%, Melkzuur, Lilac plantenstamcellen

MangoBrite Resurfacer

Deze hydraterende resurfacer is samengesteld met vitamine C, sinaasappelstamcellen en mangovruchtvlees. De resurfacer verfrist, egaliseert en helpt hyperpigmentatie te herstellen. Kojinezuur vermindert donkere vlekken door de aanmaak van melanine te minimaliseren. Deze milde peeling op basis van melkzuur en mango pulp enzymen is ideaal voor de gevoelige rosacea huid. De huid wordt sterk gehydrateerd en voelt gladder en zachter aan. Na deze peeling zal de huid niet gaan schilferen. De huid ziet er stralend uit.

Voordelen
• Verbetert vochtbalans
• Verbetert opperhuid functie
• Verfijnt verschijning van fijne lijntjes en rimpels
• Egaliseert de huidteint en vermindert pigmentatie
• Stimuleert collageen productie
• Bij intolerantie voor Glycol

Actieve werkstoffen
Mango enzymen , Kojinezuur, Sinaasappel stamcellen, Melkzuur

 

Hieronder bespreken we de medium/diepe peelings, deze wordt in 1 tot 3 lagen aangebracht

Skin Brite Peeling

De SkinBrite peeling is geschikt voor elk huidtype en wordt voornamelijk ingezet bij pigmentatie en donkere huiden. Deze peeling verheldert verkleuringen en onderdrukt de activiteit van pigmentcellen in de huid.

Indicaties: pigmentvlekken en donkere huid

Actieve werkstoffen

17% melkzuur, 7% amandelzuur, 5% salicylzuur, 2,5% phyticzuur

 

Modified Jessner’s
Deze peeling is ontwikkeld om acne uitgebreid te behandelen, puistjes te voorkomen en huidige ontstekingen te kalmeren. De peeling bevat salicylzuur en werkt zowel ontstekingsremmend als antibacterieel. Modified Jessner’s is verrijkt met melkzuur, dat donkere vlekken vermindert. Resorcinol verwijdert dode huidcellen, overtollig vet en vuil. Het resultaat is een schone, zuivere huid.

Deze krachtige peeling egaliseert de huidtoon, vermindert pigmentatie, voorkomt en vermindert actieve acne en verwijdert de bovenste laag dode huidcellen. Hierdoor is deze peeling zeer geschikt voor een acne met pigmentvlekjes.

Voordelen
• Gemaakt voor het behandelen van cystische acne
• Verbetert algehele huidtextuur
• Verbetert onregelmatige huidtextuur
• Lost bovenste hoornlaag op
• Vermindert fijne lijntjes en rimpels
• Egaliseert de huidteint en vermindert pigmentatie
• Vermindert verstopte poriën
• Voorkomt acne uitbarstingen, gerstekorrels en comedonen
• Elimineert en voorkomt scheer uitslag

Actieve werkstoffen
Salicylzuur, Melkzuur , Resorcinol, Lilac planten stamcellen

TCA

Deze peeling bevat zowel TCA (Trichloorazijnzuur) als salicylzuur en wordt ook ingezet voor huidverbetering. De huidtextuur zal verbeteren, de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd en de huid zal egaliseren.

 

De peelings nog eens kort samengevat:

PUMPKIN: Milde Glycolpeeling met pompoen enzymen die zorgen voor de verwijdering van de dode cellen op de bovenste huidlaag en werkt ontstoppend op de talgklier. De zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben ook een zeer positief effect op acne en pigmentatie. Indicaties: acne, pigmentvlekken en huidveroudering

GLYCOL: Milde peeling voor de drogere huid met comedonen (bv. Acne Vulgaris)

SALICYL: Deze peeling wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom, dit zuur is in vet oplosbaar. Dit betekend dat het ook daadwerkelijk de poriën binnen kan dringen en de poriën kan ontdoen van dode huidcellen en overtollig talg. Het heeft een ontstekingremmende en antibacteriële eigenschap waardoor je een schone huid creëert. Deze peeling is met name bedoeld voor de vette, onzuivere en/of acne huid. Ook voor de gevoelige huid.

JESSNER: Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Voorafgaand aan een Jessner worden 2 Pumpkin Peelings geadviseerd om de huid goed voor te bereiden. Vermindert verstopte poriern en voorkomt acne uitbarstingen, gerstekorrels en comedonen.

Door een peelingbehandeling te ondergaan en een goed thuisgebruik van de producten, houdt je de comedonen (mee-eters) en pustels (puisten) onder controle.

CONSULT

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de huidtherapeute of u een geschikte kandidaat bent voor een (oppervlakkige c.q. diepe) peeling. Ook zal zij vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Zij kan dan aangeven of de peeling aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn.

BEHANDELING

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk twee weken voor de behandeling uw huid voor te bereiden. Dan krijg je van de behandelaar een crème mee die je 2 weken van te voren moet gaan gebruiken. Als je zelf middeltjes gebruikt tegen puistjes, dan moet je hier vaak mee stoppen voordat je de peeling krijgt.

De huidtherapeute zal u hier tijdens het consult een persoonlijk advies over geven. De behandeling duurt ongeveer twintig minuten. Nadat de huid is gereinigd wordt de peelingvloeistof aangebracht, dit kan een licht brandend of prikkelend gevoel geven. Dit kan wat vervelend zijn, maar een verdoving is niet nodig. Na zes tot acht minuten mag de stof worden verwijderd.  

De huid kan branderig aanvoelen, maar dit gaat snel weer over. Voor een optimaal resultaat adviseren wij 6 tot 9 behandelingen.
Bij een glycolpeeling ca. 6 behandelingen elke 2 weken.
Een salicypeeling iedere 4 weken.

NA DE BEHANDELING

Na de behandeling kunt u meteen naar huis en direct weer uw dagelijkse bezigheden hervatten. Vandaar dat deze behandeling ook wel een 'lunchtime-treatment' genoemd wordt.

Aangezien een peeling huidverdunnend werkt kan de huid enigszins geirriteerd zijn. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel, kunt u uw huid thuis nog koelen met een natte doek. Er kan sprake zijn van enige roodheid, soms met wat  zwelling. Na een of twee dagen is dit meestal weer verdwenen. Belangrijkis wel om goede hydraterende produkten te gebruiken die de huid verzachten en niet irriteren. Ook hier zullen we u advies in geven.

Intake Peeling (Los) * 25,00*
PUMPKIN PEELING           of     POWER PUMPKIN PEELING 65,00/ 70,00
GLYCOL PEELING 30 %    of     GLYCOL PEELING 40 % 75,00/ 85,00
SALICYL PEELING 30 %    of     SALICYL PEELING 40 % 65,00/ 75,00
MANGOBRITE of SKINBRIGHT 85,00
JESSNER PEELING  

 TCA
 95,00 /125,00 
(Prijs afhankelijk van het sterkte van de Peel en het aantal lagen)    


WELKE HUIDREACTIE KAN IK VERWACHTEN?

De huidreacties zijn afhankelijk van de intensiteit van het huidprobleem en de gekozen peeling. In eerste instantie zal er na de behandeling roodheid en lichte zwelling ontstaan. Afhankelijk van de peeling zal er na de peeling gedurenende 1 à 2 dagen roodheid  en /of  in bepaalde mate schilfering optreden die ongeveer 3 tot 5 dagen zal aanhouden. Wij bieden ook peelings aan waarbij er géén huidreactie optreedt. Na de behandeling is het belangrijk uw huid goed te beschermen tegen de zon. Wij raden u aan een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger) te gebruiken. 

ADVIEZEN:

Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met velletjes of korstvorming in 4 tot 7 dagen. Het is beter om niet te krabben/pulken aan de korstjes.
De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.
Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.
Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

Risico’s en complicaties

Peeling van de huid is een veilige behandeling, maar toch kunnen er enkele bijwerkingen optreden. De volgende bijwerkingen komen het vaakst voor:

Verkleurde huid (Rood/Roze/Bruin)
Irritatie
Korstjes
Jeuk
Pigmentvlekken (vooral bij een donkere huid)

Resultaat
Het resultaat is vaak al na de eerste behandeling zichtbaar. Je huid wordt gladder en strakker, voelt prettiger aan en je ziet er frisser en jonger uit. De puistjes en andere bobbeltjes verdwijnen vaak, maar helaas is de peeling geen wondermiddel en blijven er meestal nog wat puistjes achter.

Om een goed resultaat te krijgen heb je aan één behandeling niet genoeg. Vaak ben je tussen de 6 en 8 behandelingen nodig en moet je dit daarna 1 à 2 keer per jaar herhalen.

Wij werken bij Acne en intensieve peelings met de produkten van TEBISKIN

Tebiskin Cytoceuticals heeft een compacte productlijn speciaal ontwikkeld voor het ondersteunen van huidverbeterende behandelingen en het behalen van het beste resultaat. De producten van Tebiskin zijn geschikt voor de behandeling van acne, pigment, rosacea/gevoelige huid en huidverbetering verbeteren en verlengen de resultaten en gaan complicaties tegen (!). Dermatologisch getest en parabenen vrij!

De productlijn van Tebiskin per indicatie:

Indicatie  Reiniging Serum  Crème Zon
Acne Gly-Clean Gly-C Osk UV Osk
Pigment Gly-Clean Gly-C Strong  LC Lightening UV Sooth
Rosacea/gevoelige huid Sooth-Clean  Hyal Sooth UV Sooth
Huidverbetering  Gly-Clean Gly-C Egf UV Sooth

 

Tebiskin

 

 

ACNE-LITTEKENS?

Littekens kunnen bij elke vorm van acne ontstaan, maar deze worden vooral veroorzaakt door ernstigere vormen van acne. Littekens zijn feitelijk door het lichaam aangemaakte bindweefselgebieden om schade aan de huid te herstellen. Dit bindweefsel heeft een andere structuur dan dat van de gewone huid. Dit is zowel te zien als te voelen.

Littekens kunnen in de loop van jaren wel iets vervagen, maar verdwijnen nooit helemaal. 

BEHANDELING VAN ACNE-LITTEKENS

Er bestaan meerdere behandelingen om de acne littekens gladder en enigszins minder opvallend te maken. De volgende behandelingen zijn mogelijk:

Micro-dermabrasie, bij deze techniek worden kristallen onder druk tegen de huidgespoten en wordt de opperhuid dunner en gladder wordt gemaakt

Micro-Needling: Microneedling is dé nieuwste revolutie in de behandeling van littekens.  Microneedling zorgt dat de littekens kleiner worden en minder zichtbaar, de huid soepeler wordt en minder gaat trekken. Zeer geschikt voor (acné-)  littekens zoals bv. 'Ice-Pick' scars

Fractional Laser, met een speciale huidlaser wordt het bovenste huidlaagje weggebrand. Hierdoor zal het bindweefsel in de huid worden verstevigd en littekens        zichtbaar beter worden. Deze behandeling wordt vakkundig uitgevoerd door een huidtherapeute gespecialiseerd in laserbehandelingen.

 

 
 
  

AFSPRAAK?

Maak hier uw online afspraak

kalender

                                * Klik op de kalender

© 2023 Salon BioCosMed
Realisatie en hosting: Webdesign Creations