Micro-Needling / Derma-pen™

Micro-Needling behandeling wordt uitgevoerd met de Dermapen en is het nieuwste, meest geavanceerde apparaat op het gebied van huidverbetering en huidverjonging. De Dermapen wordt wereldwijd gebruikt door dermatologen, cosmetische chirurgen, huidtherapeutes en gediplomeerde schoonheidsspecialistes. 

Hoe werkt de Derma-Pen™-behandeling?

Dermapen is een effectieve behandelmethode voor het verbeteren van de huidconditie in het gezicht. Tijdens de behandeling maakt de Dermapen vibrerend kleine perforaties. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog maar precies genoeg om de huid op een natuurlijke manier te activeren en dit zorgt ervoor dat de huid zich onmiddellijk op een natuurlijke manier gaat herstellen. Door de prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld. De DermaPen verbeterd tevens de opname van producten.

De hoornlaag wordt weer mooi dun, zoals deze hoort te zijn. Overmatig pigment (zonnevlekken, ouderdomsvlekken of andere hyperpigmentaties) dat in de hoornlaag aanwezig is, schilfert mee af en vervaagt, waardoor zonschade, ouderdomsvlekken en andere oppervlakkige pigmentvlekjes vervagen. Uw huidteint wordt egaler en stralender.

Waarom kiezen voor Micro-Needling?

De Dermapen kan gebruikt worden voor verschillende huidproblemen, waaronder acne littekens, rimpels, fijne lijntjes, grove poriën, pigmentvlekken en een doffe huid. De huid wordt vernieuwd zonder dat de bovenste huidlaag beschadigd wordt en is daardoor geschikt voor alle huidtypen en kan ook worden toegepast op gevoelige of dunne huid.

Doordat bindweefsel diep in de huid gestimuleerd wordt, merkt u dat de huid na elke behandeling steviger en gladder wordt.

Enkelen resultaten van Dermapen behandelingen:    

  • Fijne lijntjes en rimpels  
  • Acne-littekens      
  • Alle andere littekens 
  • Grove huidstructuur/vergrootte poriën 
  • Zonbeschadiging
  • Pigment storingen   
  • Rosacea
  • Doffe, futloze huid
  • Huidversteving -en huidverbetering


Hoe ervaart u de behandeling?

De behandeling kan wat gevoelig zijn, maar is over het algemeen niet pijnlijk.

Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er- indien gewenst- gebruik worden gemaakt van Emla- Crème. Deze crème wordt een uur voor de behandeling aangebracht en geeft een verdovende werking (crème enkel te verkrijgen op recept bij de huisarts).


Hoe ziet de huid er na de DermaPen™-behandeling uit?

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en kan er lichte zwelling optreden, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Tevens kan de huid de 1e dag wat prikkelend en warm aanvoelen, ook dit verdwijnt snel.

U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten, de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook weer het voordeel van de Dermapen: de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag! Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie op de Dermapen behandeling.


Hoe vaak moet ik de DermaPen herhalen?

Afhankelijk van het huidprobleem zijn er gemiddeld 4 à 6 behandelingen in kuurverband (elke 4-6 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Iedere behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid.

Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds kunnen er foto's van de huid worden gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Voor een blijvend resultaat is onderhoud raadzaam.


Resultaten

De resultaten van de Dermapen behandeling zijn vaak al na enkele behandelingen zichtbaar, maar voor optimaal resultaat wordt meestal een kuur van 3 tot 6 behandelingen aanbevolen.

Na verloop van tijd zult u merken dat de huid steviger en gladder wordt. Dit komt omdat de celdeling een boost krijgt. Rimpels en littekens zullen geleidelijk verminderen. De aanmaak van bindweefsel (collageen en elastine) is een geleidelijk proces dat zich 'onder' het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn.


Nazorg

Het is noodzakelijk de huid goed te te beschermen met een minimale SPF 30

Belangrijk: Tot een week na de behandeling mogen uitsluitend de voorgeschreven produkten gebruikt worden, dit ter voorkoming van huidirritaties! 

Tot 48 uur na de behandeling dien je warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan zon, zonnebank, sauna, heet water, intensief sporten en zwemmen te vermijden.

Als u geïnteresseerd bent in een Micro-Needling/ Dermapen behandeling, raden wij aan om eerst een consult te boeken. Deze kan beoordelen of de behandeling geschikt is voor uw huidtype en welke resultaten u kunt verwachten.

Kosten per behandeling

Eerste consult *

    € 25,00

Gezicht

 € 132,50

Gezicht en hals

€ 199,50

Gezicht, hals, decollete

€ 230,00

Bovenlip of oogcontouren

  € 75,00

Litteken klein (tot 10 cm)

  € 85,00

Middelgroot litteken of middelgroot oppervlak (tot 30 cm)

€ 100,00

Groot oppervlak of striemen (> 30 cm)

€ 130,00

Huidverzorgingspakket (Geschat)

  € 60,00

   

Kuur van 3 behandelingen

Bij betaling in 1 keer

Gezicht

€ 360,00

Gezicht en hals

€ 555,00


 * Het tarief voor het eerste consult is 25,00. Wij bieden u dit gratis aan indien u besluit om door ons behandeld te worden.


Vergoeding

Bij een aanvullende verzekering wordt de behandeling van acne-littekens meestal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar onder acne-therapie. Dit is afhankelijk van uw polis en de polisvoorwaarden. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft en/of raadpleeg uw polisvoorwaarden. U bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling van de facturen met uw zorgverzekeraar.