Bindweefselmassage

De bindweefselmassage is de manier om het ‘ouder worden’ zoveel mogelijk te vertragen en de huid van je gezicht op een natuurlijke methode te liften.

Deze beroemdste gezichtsmassage van Nederland is niet voor niets geliefd bij veel bn’ers, waaronder Wendy van Dijk en Carice van Houten. Deze massage voor het gezicht is ontwikkeld door Hannah Hakze en is oorspronkelijk bedoeld om littekens te verminderen, maar doet ook wonderen voor de conditie van je gezichtshuid.

Wat doet een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag van het lichaam met als uiteindelijk doel; verbetering van de huidconditie. Het uitgangspunt van deze massage is om het bindweefsel los te maken. Als je ouder wordt kan je bindweefsel namelijk op bepaalde plaatsen gaan verkleven, waardoor je er jaren ouder uitziet dan je daadwerkelijk bent. Door deze verklevingen krijg je ook sneller rimpels

bindweefselmassage 3

Bindweefselmassage kan verschillende resultaten opleveren op het gebied van huidverbetering.

Ten eerste kan het de doorbloeding van de huid stimuleren, waardoor de huid meer zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Hierdoor kan de huid er gezonder en stralender uitzien. Daarnaast kan bindweefselmassage de aanmaak van collageen en elastine in de huid stimuleren. Collageen en elastine zijn belangrijke eiwitten die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Door deze eiwitten te stimuleren, kan de huid er strakker en steviger uitzien en kunnen rimpels en fijne lijntjes verminderen.

Een ander belangrijk voordeel van bindweefselmassage is dat het kan helpen bij het verminderen van stress en spanning in de spieren. Door de diepe massagetechniek kunnen spieren ontspannen en kan het zenuwstelsel tot rust komen. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning en welzijn.

images bindweefselTen slotte kan bindweefselmassage ook toegepast worden bij vastzittende littekens die bewegingsbeperking geven. Littekens kunnen verklevingen veroorzaken in het omliggende weefsel, wat kan leiden tot pijn en beperkte bewegingsvrijheid. Door middel van bindweefselmassage kan de doorbloeding van het littekenweefsel en omliggende weefsel verbeteren, waardoor verklevingen verminderen en de bewegingsvrijheid kan toenemen. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat bindweefselmassage alleen kan worden toegepast bij littekens die al volledig zijn genezen en gesloten zijn. Bij verse littekens of wonden adviseren we de Soft-Laser behandeling.

Hoe wordt een bindweefselmassage ervaren?

Een bindweefselmassage is geen ontspannen massage, maar hoort ook zeker geen enorme pijn te doen. Toch kan het zijn dat op de plekken waar je verklevingen hebt, deze massage echt wel gevoelig is.

Waarom zou je kiezen voor bindweefselmassage?

  • Natuurlijke huidversteviging
  • Stevigere huid
  • Oppepper van de huid
  • Betere opname van werkstoffen
  • Verklevingen van littekens van bv operatie, blessure of ongeval
  • Pijn of bewegingsbeperking van litteken(s)

Resultaat

De bindweefselmassage heeft een natuurlijk verstevigend en liftend effect. Al na de eerste behandeling ziet de huid er gelijk jonger en voller uit. Naarmate de behandelingen vorderen wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Hoe vaak moet bindweefselmassage worden uitgevoerd?

Bindweefselmassage kan als oppepper van de huid solitair worden toegepast maar in kuurvorm geeft bindweefselmassage het beste effect.

Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt de behandelkuur vastgesteld – meestal 6 tot 12 behandelingen.
Een kuur bestaat meestal uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 3 weken, met daarna een rustpauze van 3 weken.
Vervolgens weer 3 weken, 1 behandeling per week.

Daarna is het te adviseren een maandelijkse onderhoudsbehandeling te doen om de huid in conditie te houden.

Eerste intake * € 25,00
Losse bindweefsel behandeling € 34,00
Kuur van 6 bindweefsel behandelingen € 195,00
Kuur van 12 bindweefselbehandelingen € 345,00


* Het tarief voor het eerste consult is 25,00. Wij bieden u dit gratis aan indien u besluit om door ons behandeld te worden.