DEFINITIEF ONTHAREN

Door middel van duurzaam ontharen met de LightSheer Diode laser behoort ongewenste haargroei tot het verleden.

Voordelen: U hoeft de haren niet te laten staan om ze te laten behandelen en zeer geschikt voor grote gebieden en relatief snel resultaat (gemiddeld 6 à 8 behandelingen)

Nadeel: Het is alleen geschikt voor donkere haren.

Resultaat: Afhankelijk van de structuur van een haarzakje en de behandellocatie variëren de nodige behandelingen van 6 tot 8 keer.
Daarbij kan een gemiddelde resultaat van 80 tot 90 % haarreductie worden bereikt.

De behandelingen worden uitgevoerd met de High Power Lightsheer Diode Laser. Dit is een zeer geavanceerde laser. Zo is het de eerste laser die op het terrein van laserontharen door de FDA (Amerikaanse keuringsdienst) is goedgekeurd.

Definitieve laserepilatie kan worden toegepast op haren die donker van kleur zijn. Indien de haarkleur blond, rossig of grijs is werkt een laserbehandeling helaas niet.

Hoe werkt de LightSheer ?

Om te begrijpen hoe de LightSheer werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.

Ondanks deze verschillen doorloopt elke haar drie ontwikkelingsfasen :

 

1. Actieve groeifase of Anagene fase.
Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine.

2. Overgangsfase of Catagene fase.In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.

3. Rustfase of Telogene fase.
Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeiproces.

 

De LightSheer produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes van de haren in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1).

Per laserstraal kunnen vele haarwortels tegelijkertijd worden behandeld. Helaas bevinden niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase, waardoor meerdere behandelingen, met tussenpozen van ± 4 tot 8 weken noodzakelijk zijn. Ongeveer 4 weken voor de behandeling van gezicht, oksels of bikinilijn en ± 8 weken voor benen, rug of buik. In deze periode vallen de haren spontaan uit en begint een nieuwe groeicyclus

De behandeling 

Om de behandeling zo veilig mogelijk te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat door cliënten richtlijnen in acht worden genomen.

 

  • Zonblootstelling

De huid mag niet zongebruind zijn. Voor het beste resultaat is het van belang dat 4 weken voor aanvang én vier weken na afloop van de behandeling de zonnebank en direct zonlicht vermeden worden. Ook is het gebruik van bruiningscrémes in deze periode niet mogelijk. Indien de behandeling in het gezicht plaatsvindt dient de huid dagelijks beschermt te worden met zonnebrandcréme (factor 50).

  • Haar verwijderen

Haren dienen 3 weken voor aanvang van de eerste behandeling niet meer te worden geharst of geëpileerd. Het gebruik van een scheermes, schaar of ontharingscréme is wel mogelijk.

  • Oliën, make-up, crème en bodylotion 
    Twee weken voor aanvang van een behandeling is het gebruik van etherische oliën afgeraden. Op de dag van de behandeling

Nabehandeling

Direct na afloop van de behandeling is de huid rood en licht gezwollen. Dit effect verdwijnt na een paar uur vanzelf. Als nabehandeling kan gebruik worden gemaakt van een coldpack, aloe vera-gel / -crème of een aftersun.

Resultaat

U ziet niet direct resultaat na de behandeling. De behandelde haren zijn na de laserbehandeling in de huid (verschroeid) en heeft ongeveer 2 weken de tijd nodig om uit te vallen. Afhankelijk van de structuur van de haarzakjes, hoeveelheid haren en type huidskleur zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.
Hiermee kan een gemiddelde haarreductie van 80% tot 90% bereikt worden.

 

Elke 6 weken komt een huidtherapeute, gespecialiseerd in laser- en lichtbehandelingen, naar onze praktijk. 
Wilt u een afspraak maken, dan kijk hier voor de eerstvolgende data

Onze praktijk heeft diverse contacten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat veel behandelingen vergoed.Vraag uw ziekenkostenverzekering naar de mogelijkheden.

Mocht u vragen hebben dan kunt u bellen of een afspraak maken voor een intakegesprek op een van de data dat de huidtherapeute aanwezig is.

 

Waarom de LightSheer ?

In somminge salons wordt gebruik gemaakt van flitslampen voor ontharings-doeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit. De LightSheer(laser) zendt op een zuivere golflengte van 800nm uit en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken. Ook zijn de resultaten op lange termijn beter omdat er veel doelgerichter gewerkt kan worden.

Tevens wijst de praktijk inmiddels uit dat het aantal behandelingen met de LightSheer gemiddeld 6 tot 8 is (ten opzichte van de flitslampen waarbij voor dezelfde behandeling gemiddeld 8 tot 12 (!) sessies nodig zijn).

VERZEKERING EN VERGOEDING

Voor veel huidtherapeutische behandelingen kunt u in aanmerking komen voor een gedeeltelijke of zelfs volledige tegemoetkoming in de kosten. De vergoeding hangt af van het type behandeling die u voor ogen heeft.
Voor meer informatie omtrent uw polisvoorwaarden en dekking kunt u het beste contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Prijzen Laserontharen (per behandeling)

Bovenlip   65,00
Kin   75,00
Wangen 100,00
Wenkbrauwen   75,00
   
Oksels 110,00
Bikinilijn vanaf 130,00
Onderbenen 275,00
Bovenbenen 325,00
Onderarmen 180,00
Bovenarmen 180,00
Armen geheel 250,00
   
Borst (M) 200,00
Rug 300,00
Billen 150,00

Gemiddeld zijn er 6 à 8 behandelingen nodig.

 

 

AFSPRAAK?

Maak hier uw online afspraak

kalender

                                * Klik op de kalender

© 2023 Salon BioCosMed
Realisatie en hosting: Webdesign Creations