COUPEROSE 

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in het gelaat. Het zijn verwijde en gesprongen kleine bloedvaatjes, ten gevolge van vaatwand-verslapping. Meestal zie je couperose op de wangen en neus. Het lijkt op een netwerk van rode draadjes net onder het huidoppervlak.

Grote temperatuurschommelingen kunnen couperose verergeren, maar ook bepaalde voedingsmiddelen zoals koffie, alcohol en pittige kruiden kunnen een negatieve invloed hebben.

Soms gaat couperose samen met een vette glimmende huid of witte puntje (acne) en dan heet het: ACNE ROSACEA 

 

BEHANDELING 

Er zijn 2 behandelmethoden:  

  • Diathermie 
  • Vaatlaser (KTP)

Couperose voor en na 2

Diathermie: met een klein naaldje worden de kleine bloedvaatjes dichtgebrand.

Meestal zijn er een aantal behandelingen nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Een behandeling duurt ca. 10 à 15 minuten.

Na de behandeling ontstaat er een tijdelijke roodheid met soms een lichte zwelling. Enkele dagen erna ontstaan er kleine korstjes. Pas als deze korstjes ervanaf gevallen zijn is het resultaat zichtbaar. Na de behandeling dient men voorzichtig om te gaan met zonlicht.

De behandeling kan na een week of 2 herhaald worden. De kosten zijn ca. 15,- à 20,- per behandeling, afhankelijk van de tijd c.q grootte van het te behandelen gebied.

Diathermie wordt vooral toegepast bij:

  • Kleine gesprongen bloedvaatjes in het gezicht 
  • 'Spinnetjes'; dit zijn kleine rode vlekjes met adertjes

RESULAAT 
In de meeste gevallen is resultaat al direct zichtbaar 

NABEHANDELING: 
Thuis wordt het gebruik van de Couperose Serum aangeraden om de vaatjes te verstevigen en de vorming van nieuwe couperose tegen te gaan.

 

Vaat-Laser (KTP): Met deze laser kunnen ook grotere gebieden behandeld worden.

Tijdens de behandeling van couperose en spinvaatjes met de KTP-laser wordt de laserstraal geabsorbeerd door de rode kleur van het bloed, waardoor warmte in het bloedvaatjes vrijkomt. Door de warmte verschrompelt het ongewenste bloedvaatje en wordt door het lichaam afgebroken. De warmte komt alleen vrij in het weefsel waar dit gewenst is. Het weefsel om deze locaties heen blijft dud geheel intact. Veelal ontstaat er een grijze verkleuring van het bloedvaatje, direct na de behandeling. Het opruimen van de gelaserde bloedvaatjes neemt ongeveer twee weken in beslag.

De KTP-laser wordt toegepast bij:

 - Grotere couperose gebieden
 - Bloedblaasjes
 - Acne Rosacea 
 - Wratjes
 - Bindweefselplekjes

Deze behandeling wordt 1x in de 6 weken in onze salon uitgevoerd door een huidtherapeute gespecialiseerd in laserbehandelingen.

NABEHANDELING 
Thuis wordt het gebruik van de Couperose-Serum aangeraden om de vaatjes te verstevigen en de vorming van nieuwe couperose tegen te gaan.

   


  (ACNE-) ROSACEA

rosacea met bultjes

Dit huidbeeld waarbij couperose samengaat met een vette, glimmende huid en eventueel met witte puntjes heet (Acne-) Rosacea.

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes.

De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Rosacea komt echter op latere leeftijd voor dan jeugdpuistjes, meestal niet voor het 30ste jaar. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd hebben er vaak last van. Bij mannen komt het minder vaak voor.

Uitlokkende factoren

Let goed op zaken die bij jou de klachten verergeren of uitlokken; dit kan voor iedereen verschillend zijn. Over het algemeen is het goed om alcohol, cafeïne, hete baden of heet douchen en sterk gekruid eten te vermijden. Bescherm je huid ook goed tegen zonlicht. Bij roodheid of de aanwezigheid van ontsierende bloedvaatjes kan vaatlaser- of lichttherapie uitkomst bieden.

De ernst van rosacea kan worden beïnvloed door uitwendige factoren, waardoor de klachten kunnen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn warmte, zonlicht, cosmetica, huidverzorgingsproducten en sommige geneesmiddelen. Geneesmiddelen die corticosteroïden bevatten kunnen rosacea veroorzaken of verergeren, zowel door inwendig gebruik als bij toepassing op de huid.

BEHANDELING 
Rosacea is goed behandelbaar met de KTP-vaat-laser. Een behandeling duurt ongeveer een kwartier tot een half uur. Gemiddeld zijn drie tot vijf behandelingen voldoende om het beoogde resultaat te behalen. De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een consult waarbij we u dan een kostenindicatie kunnen geven. Vaak is vergoeding via een ziekenfonds mogelijk. Vraag uw ziekenkostenverzekering naar de polisvoorwaarden. 

Deze behandeling wordt 1x in de 6 weken in onze salon uitgevoerd door een huidtherapeute gespecialiseerd in laserbehandelingen.

RESULTAAT 
In de meeste gevallen is resultaat al direct zichtbaar.

NABEHANDELING 
Thuis wordt het gebruik van de Rosacea-Gel of Couperose Serum aangeraden om de witte kopjes van de acne tegen te gaan en/of rustiger te maken.

VOEDING

Ook voeding heeft een sterke invloed op Rosacea alswel op Couperose. Met name tomaten, spinazie, avocado, mango, kiwi, aardbeien en kruiden als kaneel en koriander zijn beruchte histaminebronnen*  ( *verergeren de klachten).

De lijst met histaminerijke producten is heel lang maar de grootste kans op problemen geven:

Oude kazen, blauwe kaas, yoghurt
Soja, chocolade, walnoten, cashewnoten, pinda’s en pecannoten

Brood met veel kleur en bewaarstoffen
Tomaten, spinazie, zuurkool, aubergine, pompoen, avocado, soja bonen, paddenstoelen, kidneybonen, augurken
Koriander, kerrie, kaneel, paprikapoeder, chilipoeder, anijs, nootmuskaat
Champagne, wijn (en dan met name rode wijn)
Thee
Azijn, kant en klare dressings, mosterd, tomatenketchup
Citrusfruit (o.a sinaasappels en citroenen), aardbeien, ananas, kersen, abrikozen, frambozen, papaya, gedroogd fruit
Salami, bacon, worst, opgewarmde maaltijden met vlees, vis (m.n. als dit niet helemaal vers is en uit blik)

Dus belangrijk is om ook eens naar je voedingsiname te kijken en een soort van dagboekje bij te houden, grote kans dat je huid hiervan al opknapt!

Soms kan het wenselijk zijn om de huid inwendig te ondersteunen met voedingssupplementen van LavieSage, deze werken specifiek op huidontstekingen.en huidherstel.

Wij geven u hierover graag advies. 

Laviesage

HUIDVERZORGING

Voor mensen met rosacea is het van groot belang milde producten te gebruiken. Denk hierbij aan een zachte wateroplosbare gezichtsreiniger in combinatie met een vochtinbrengende crème. Af en toe wassen met alleen water in plaats van met een cleanser is ook prima. Vermijd in ieder geval producten met parfum en alcohol.

(Bron:Dr. Jetske Ultee)

AFSPRAAK?

Maak hier uw online afspraak

kalender

                                * Klik op de kalender

© 2023 Salon BioCosMed
Realisatie en hosting: Webdesign Creations